Billig BenQ til grading?

En tråd i 'Kamera, lys, lyd og annet teknisk utstyr' startet av Sander91, 3 Sep 2012.

 1. Sander91

  Sander91 Lieutenant

  Innlegg:
  55
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  55
  #1
 2. OlaHaldor

  OlaHaldor Vice Admiral (Ambassador)

  Innlegg:
  3.340
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Billig BenQ til grading?

  Ganske enkelt; nei.

  Jeg kan ikke på noen måte anbefale å bruke en PC monitor til grading. Men om du likevel ikke vil bruke en videomonitor til det, bør du svi av mer enn knappe 1000,- på en PC monitor.

  Både Dell har gode panel - men de er ikke dermed sagt at de egner seg godt til grading. Du kommer i det minste nærmere REC.709 med dem, gitt at du får kalibrert skjermen til nettop dette.

  Merk at du da bør tenke på å kjøre HDMI inn i skjermen, da helst gjennom et videogrensesnitt (Decklink f.eks.) for å få riktig farger ut av maskin og inn i skjerm. Så er resten opp til kalibrering og deg.


  Kalibrering av skjerm er viktig for å jobbe etter samme referansestandard som resten av verden. Dersom du jobber på en skjerm som ikke er kalibrert, grader du bildet sånn at det ser knallbra ut på akkurat den skjermen - men hos andre vil de få en totalt annerledes opplevelse.

  Skjermene hjemme hos venner og kjente kan justeres og fikles med til det ugjenkjennelige, og det som ser fint ut på en kalibrert skjerm ser ikke alltid like pent ut på en annen. Men det forandrer ikke det faktum at du som jobber med fargene, må holde deg innen en gitt ramme, som REC.709 standarden er der for å hjelpe deg med.
   
  #2
  Sist redigert: 3 Sep 2012

Del denne siden