Filip Christensen . Et Kjempe ungt talent

En tråd i 'Regissørenes og manusforfatternes forum' startet av Ekksplotsjon Bang Studios, 5 Okt 2007.

 1. Ekksplotsjon Bang Studios

  Innlegg:
  518
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Vil bare vise at det tross alt, når alt kommer til alt, finnes et ørlite håp for dem som har fått et "film kamera" til jule eller komfirmationen.

  Håpe det her kan inspirere dere alle litt .....
   
  #1
 2. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Så det når det gikk på TV. Men rart de kan kalle det film, det er jo video. Han prøver jo ikke akkurat å fortelle en historie.
   
  #2
 3. Ekksplotsjon Bang Studios

  Innlegg:
  518
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  hører jeg ordet "filmkamera" tenker jeg i de baner, man tenker i, når man tenker på 8mm, 16mm og 35mm (eller 70mm om man er helt overopphetet i hovudet når man høre ordet)
   
  #3
 4. incanus

  incanus Lt. Commander

  Innlegg:
  881
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Det er rett at han i hovudsak har brukt video (HDV), men i den siste filmen, Magic Moves, har han ogso brukt litt Super 8 og 16mm om eg hugser rett.

  Elles er det ikkje so veldig rart, det er mange som kaller «alt» for film.
   
  #4
 5. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Sier man fotballvideo, så har man filmet noen som faktisk sparker fotball, og stort sett bare det. Sier man fotballfilm, så assossierer i alle fall jeg det med en fiksjonsfilm hvor fotball er et bærende tema. Hvorfor er ikke da skifilm en fiksjonsfilm om noen som står på ski, med karakterer og en historie? Om noe er filmet på celluloid eller ikke er vel ganske irrelevant i disse dager med HD. Kriteriet må da være at man depikterer en historie? Om man skulle filme Dagsrevyen med 35mm, så ville ikke jeg kalt det en film. Men alt dette blir jo definisjonsspørsmål. Film kan selvsagt kun bety at det er filmet på celluloid eller polyester, og video kan bety utelukkende at det er festet til teip. Likevel vil jeg påstå at det er et klart skille i innholdsforskjellen på hva man kaller en video, og hva man kaller en film, sånn i utgangspunktet - selv om folk gjerne bruker det omhverandre. Men helst kun i den positive retningen. Noe som kanskje gir en pekepinn på at det faktisk er selvopphøyende. Man forhøyer sitt produkt til en film, man sier aldri at filmen sin er en video. Man sier gjerne bryllupsfilm, men man sier da vel aldri Hollywoodvideo? "Matt Damon er ute med ny video", høres mest ut som han har gjort et intervju og det er blitt lagt på Youtube. Men hva har dette med noe som helst å gjøre? Jeg må legge meg. Poenget mitt, uten avsnitt, er at gutten er dritflink til å lage skivideoer, men han lager ikke skifilm. God natt.
   
  #5
 6. nilsjnesse

  nilsjnesse Lt. Commander

  Innlegg:
  682
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  ARTIKKEL FRA BOKMÅLSORDBOKA (offisiell rettskriving)
  film film m1 (eng., eg 'hinne')
  1 hinne, tynt lag plastf- / en beskyttende f-
  2 lysømfintlig celluloidremse til fotografering fargef- / framkalle en f- / skifte f-
  3 rekke av levende bilder; kunstverk som består av levende bilder dokumentarf-, fjernsynsf-, kortf-, smalf-, spillef-, stumf-, tegnef- / ta opp en f- / f-en må skjøtes / f-en går på Sentrum kino / en f- av Fellini / gå til f-en bli filmskuespiller
  4 *film (3) som kunstgren f- og teater / norsk f- / han vet mye om f- / f-ens historie
   
  #6
 7. dahlskebank

  dahlskebank Lt. Commander

  Innlegg:
  1.823
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  "Matt Damon er ute med ny video" høres ut som musikkvideo.
   
  #7
 8. Ekksplotsjon Bang Studios

  Innlegg:
  518
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Jeg deler Kenny Wangs oppfatning.

  Ordboken definerer kun, ordets betydning pr. definition, ikke hvordan det anvendes i dagligtale, eller hvorledes, ordet oppfates av folk, eller hvilke assosiationer der skapes i haudet. Dessuten presenterer Kenny sin mening på en personlig, levende måte - der hvor ordboken - i modsetning - formidle sit budskap på en utrolig tørr og kjedelig måte, forutsigbar i form og innhold, hele saken er presentert som en oppramsing, den begrunner ei heller sin påstand, sproget er lite flytende, lite levende - opphakket.

  så 2-0 til Kenny, der.

  Når man taler om film, generelt, assosierer jeg det også med fiksjonsfilm - eller - dramatisert opplæg baseret på fakta , presentert i samme form.

  For å fortsette på Kenniys opfatning av "skifilm", så vil jeg også tenkte at - dersom jeg snaper opp ordet i en handel kø på brugsen - det drejer seg om en skifilm, som "SOS selskapsrejser", hvor handlingen finner steed i de frinske (?) Alpe. osv


  Dog, når det er sagt - og dette er MEGET viktig å poengertere- hører jeg ordet "animationsfilm", ja da tenker jeg også fiksjon, men tenker DIGITALT!!!!!

  Dette kommer trolig av, at dette i dag, så nært udelukkende, bliver tilvirket i digital form :)

  FIlm = Hollywood - sat på spissen
   
  #8
 9. nilsjnesse

  nilsjnesse Lt. Commander

  Innlegg:
  682
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Mitt poeng er at når man, i en typisk sammenheng, snakker om "film", kan det vanligvis referere til 1 av 2 ting. Og man bør ha klart for seg forskjellen. Det kan enten referere til (1)"et kunstverk som består av levende bilder", som i en fiksjonsfilm, dokumentarfilm, pornofilm et cetera. Eller det kan referere til (2) selve råfilmen, materialet, filmen man putter inn i et kamera. Hittil har jo de fleste (profesjonelle) filmer (1) vært skutt på film (2), så det har vært uproblematisk. Men etterhvert som digital produksjon blir bedre og mer utbredt (i profesjonell sammenheng) oppstår det lingvistiske problemstillinger som:

  A: "Er dette en film?"
  B: "Nei, den er skutt digitalt, ikke på film."
  A: "Jo men det er jo et kunstverk som består av levende bilder!"

  For å unngå å ha uendelige elendige diskusjoner om dette, er det viktig å ha de 2 betydningene klart for seg.
   
  #9
 10. Toby

  Toby Lt. Commander

  Innlegg:
  429
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Jeg mener skifilmer er like dumme som alle de wannabe jackass filmene man finner på youtube der fjortisser hopper ned 2 meter og later som om de fikk dritvondt og deretter tror de er kule.....

  Jada, jeg har også lagd en slik "jackass" film, men det var når jeg var 12, ikke 19. Han burde heller bruke talentet sitt på å lage en ordentlig film...
   
  #10
 11. Ekksplotsjon Bang Studios

  Innlegg:
  518
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  36mm?
   
  #11
 12. Eivind O

  Eivind O Lt. Commander

  Innlegg:
  92
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  KANKJE spillefilm han mente? :wink:
   
  #12
 13. Ekksplotsjon Bang Studios

  Innlegg:
  518
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Ja, det forsto jeg. Men 35mm eller 4k (Red One) ?
   
  #13
 14. Meii

  Meii Lt. Commander

  Innlegg:
  147
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Du kan IKKE sammenligne en skifilm med "wannabe jackass"! Og da snakker jeg ikke om sånne skifilmer som ligger på Youtube ol.

  Si meg, har du egentlig noen gang sett en ordentlig skifilm, som denne?

  Fillip er 19 år, og selger filmer over hele verden som folk digger, og du mener han burde satse på noen annet? Haha, morsom du..
   
  #14
 15. Ekksplotsjon Bang Studios

  Innlegg:
  518
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Det var noen stilige opptak han hadde laget på, denne Filip, men sykkelfilmer (eller burde jeg si Sykkelvidioer) er gøyere å glo på.

  Det der han filmet fra bakkeniveaux med ski på bena står det respekt av.
  Mega smooth, mega sexig, proffsig, lackris.
   
  #15
 16. Toby

  Toby Lt. Commander

  Innlegg:
  429
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Nei, jeg har ikke sett denne filmen eller andre "pro" skifilmer, men ut i fra traileren var det ikke så forskjellig fra andre skifilmer, bortsett fra at han har hoppet etter de andre med kameraet i hånden, dette skal han selvfølgelig ha skryt for, ettersom dette ble gjordt uten at kameraet ristet eller skalv.

  Minner bare på at dette her er min mening om hva som er bra og ikke, kan vel sammenliknes med musikksmak.
   
  #16
 17. THX

  THX Lt. Commander

  Innlegg:
  1.301
  Liker mottatt:
  1
  Poeng:
  125
  Apropos musikksmak, noen er flink med Rap, andre med Black Metal, samme som i video/film verdenen, noen er flink på skifilm, andre er flink med "ordentlig" film :wink:
   
  #17
 18. nilsjnesse

  nilsjnesse Lt. Commander

  Innlegg:
  682
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Skifilm = rap
  Ordentlig film = black metal

  ?
   
  #18
 19. dahlskebank

  dahlskebank Lt. Commander

  Innlegg:
  1.823
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Makan til idioti skal man lete lenge etter. Man kan ikke sammenligne Skifilm med Rap, heller ei Ordentlig film med Black Metal. Dere må da kunne forstå at det finnes kategorier og sjangre.
  Rap = dramaaction
  Black Metal = selvvoldsdrama

  Ikke at det er riktig, men dere skjønner vel tegninga? Og en enkel måte å definere en film på er om den har en HANDLING! Hvis ikke skifilmen handler om noe så er den video. Eventuelt en dokumentar, men det går vel egentlig under film. Og det har ytterst lite å si hva det blir filmet på. Tiden går og utvikling er deretter. Om det er noen med for mye fritid så kan de sette seg ned og lese om teknodingser fra gamle dager, og se at navnet ikke har forandret seg, men den faktiske funksjonen ikke henger sammen med navnet lengre. Med mindre tredje verdenskrig bryter ut er film digitalt om 50 år til.
   
  #19
 20. Åsmund

  Åsmund Lt. Commander

  Innlegg:
  95
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Vi snakker om samme filmen ikkesant?! Hvordan kan du sammenligne 12 åringer som leker jackass med en skifilm som er filmet med HDV, Super 8 og 16mm av noen av de beste kjørerne i verden? Magic Moves er filma fra helikopter, med jibber, cambelcam osv. og er en DEL bedre enn en jackassfilmer fra youtube!
   
  #20

Del denne siden