Filmvold som hobby – risikerer sparken

En tråd i 'Generelt' startet av dahlskebank, 9 Feb 2012.

 1. dahlskebank

  dahlskebank Lt. Commander

  Innlegg:
  1.823
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  "En barneskolelærer på Ringsaker risikerer å bli sagt opp fordi han på fritida deltar i svært grove voldsfilmer."

  Filmvold som hobby
  Barneskolelærer hadde filmvold som hobby - Ringsaker Blad - Østlendingen
  Lærer hadde filmvold som hobby - Hamar Arbeiderblad

  – Det er ikke nødvendigvis straffbart å produsere voldsfilmer. Vi går nå inn i dette og kommer til å snakke med skoleledelsen, sier kriminalsjef Stig Aarlien ved Ringsaker lensmannskontor.

  Interessant lesning. Det er helt klart et slag under beltestedet for alle som vil drive med amatørfilm ved siden av vanlig jobb. Det er ikke for alle at man kan leve av å lage film, og når sjelen brenner for film så må man lage film. Tydeligvis skal man ikke få lov til dette. Derimot glad for at de gir oss gratis reklame for voldsfilmene våre og nettsiden filmeliten.no, nettsiden hvor man kan se alle voldsfilmene til 3F!

  – Det er ikke verre å se læreren sin i en voldsfilm enn å se Arnold Schwarzenegger i en voldsfilm, sier læreren til avisa.

  Nevnte lærer er nok best kjent her inne som den kritiske og syrlige Kenny Wang. Tydeligvis får han straffen sin for å være den som gir mest negativ-ladet tilbakemelding til andre filmskapere her på forumet. Uansett et problem for alle amatører, uavhengig av hva de driver med som amatører på fritiden, ikke bare for oss med filmvold som hobby.
   
  #1
  Sist redigert av en moderator: 10 Feb 2012
 2. mrlee70

  mrlee70 Lt. Commander

  Innlegg:
  319
  Liker mottatt:
  1
  Poeng:
  125
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Ja, regner med jeg ligger tynt ann nå når THE THRILL OF A KILL snart er allment tilgjengelig på DVD. De kommunale byråkratene og politikerne har fått noen nye folk de kan ta, nå som det er tabu og forfølge samer, sigøynere, tatere osv. Denne gangen er det oss amatørfilmere som skal taes. Ojojoj... Regner dog med at Wang saksøker ræva av Ringsaker kommune etter det her.
   
  #2
 3. mrlee70

  mrlee70 Lt. Commander

  Innlegg:
  319
  Liker mottatt:
  1
  Poeng:
  125
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Det er ganske så fantastisk og kunne lese i år 2012 om at en lærer er i ferd med å få sparken fordi han lager film på fritida si - og ikke nok med det, det er (hold dere fast) VOLDSFILM!!

  Ojojoj! DET må være fæle saker det! Best og få han fjernet fra samfunnet en gang for alle, ja - kanskje han burde vært innlagt på vann og brød også, fordi å lage voldsfilm er vel noe av det mest kriminelle man kan gjøre?

  Jeg håper rådmann Jørn Strand tenker NØYE over dette neste gang han tørr leie seg en Arnold Schwarzenegger-film. Til informasjon så ledet Arnold staten California, som guvernør, i flere år, et politisk verv som rager ATSKILLIG HØYERE enn en simpel rådmann-stilling.

  Og ikke nok med det, Arnold har hogget av mange hoder og fyrt av mange kuler i alle sine blodige action-filmer, som utrolig nok, kan sees på DVD og Blueray.

  Jeg regner nå med at Ringsaker Kommune starter en vendetta for å få satt Arnold inn på brød og vann også. PST bidrar sikkert gjerne i å få en slik kjeltring bak lås og slå. For Gudene skal vite, at i kristenlandet Norge, der skal man IKKE lage "voldsfilmer" nei. DET er farlig det.

  SKJERP DERE Ringsaker Kommune. Dere kommer til å bli saksøkt - garantert! For maken til usakelig grunn for å fjerne noen fra jobben sin/si dem opp, har jeg vel aldri hørt om før.

  I mellomtiden må vel vi andre amatørfilmere rømme over til Sverige, og starte en motstandsbevegelse, siden amatørfilm nå er slått opp i landets aviser som noe av det verste man tydeligvis kan gjøre.

  Så nå er det bare og glede seg til "voldspornografien" min - THE THRILL OF A KILL, treffer landets videohyller som et knyttneveslag i underlivet, en gang i slutten av mai... er vel ikke lenge før jeg er arbeidsledig og satt på gata jeg og, "videovoldkriminell" som jeg er, fy fa...n.
   
  #3
 4. frank

  frank Ensign

  Innlegg:
  18
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  0
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Nå skulle det vise seg at det var ikke bare filmhobbyen som var saken med denne fyren. Han støtter også Breiviks terrorangrep.

  Barneskolelrer sttter Breivik p Facebook - nyheter - Dagbladet.no

  Flere har tatt vare på mannens oppdateringer på Facebook, og en fersk melding fikk skoleledelse og sambygdinger til å reagere:
  «Håper Ap atter setter ut AUF-ere på Utøya i året som kommer, og at året byr på en ny flott jaktsesong der ute».

  Noen timer etter at mandagens fengslingsmøte i Oslo tingrett var over, skrev Ringsaker-læreren dette om massedrapsmannen:
  «Godgutten gjør en god figur på TV».

  ________________________________________________________
  Persong synes jeg det er rimelig spesielt hvis mannen kun er interessert i voldssekvenser og ikke handling forøvrig. Men når man leser hans støttemeldinger til en fyr som har drept 78 mennesker er det åpenbart at denne personen er rimelig forstyrra, filmvold eller ei. At han er uskikket til å være lærer er helt innlysende i lys av dette iallefall.
   
  #4
 5. vokteren

  vokteren Lt. Commander

  Innlegg:
  968
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Det er morsomt å lese hvordan media oversetter Wangs kølsvarte humor til reelle synspunkter. De fleste kjenner vel til at Wang er norgesmester i kontrovers og kverulering i sosiale medier, men det har alltid vært med humor i bunn. Utsagnene ovenfor er jo av det kontroversielle slaget og morsomme av nettopp samme grunn. Hadde det hele blitt gjort på en stand-up-scene hadde han fått gjemt seg bak humorkappen. Den er uheldigvis ikke så lett å se på nettet.
   
  #5
 6. frank

  frank Ensign

  Innlegg:
  18
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  0
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Du kommer ikke med støtteerklæringer på sosiale medier til en massemorder når du er lærervikar. Han har selv vist at han er uintelligent nok til å lære opp andre. Helt i orden at han får sparken.
   
  #6
 7. dahlskebank

  dahlskebank Lt. Commander

  Innlegg:
  1.823
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Tror faktisk ikke noen har klaget på han som lærer. Det er han som komiker og filmskaper folk er misfornøyde med. Og Kenny har påpekt at han ikke støttet Breivik i terrorangrepet. Han sa til meg at hans feks ikke støttet at Breivik skøyt norske blondiner.

  Uansett vil jeg bemerke at han ble fjernet fra stillingen sin som vikarlærer etter at de fant ut om voldsfilmene han har laget. Det er media som har gravd frem vitsene om Utøya og Breivik. Ikke at det hjelper at dette kommer frem i dagslys da...
   
  #7
  Sist redigert: 10 Feb 2012
 8. mrlee70

  mrlee70 Lt. Commander

  Innlegg:
  319
  Liker mottatt:
  1
  Poeng:
  125
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Helt latterlig og "koke supper på spiker" og ta disse kølsvarte, humoristiske utsagnene til Wang - BOKSTAVELIG. Herregud, er det mulig...
   
  #8
 9. Skinrash

  Skinrash Lieutenant

  Innlegg:
  56
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  55
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  At han lager blodige filmer er helt greit og ikke en god grunn til å sparke fyren. Men drive å vitse om Utøya massakren er ufyselig og noe han burde skjønt ville få konsekvenser.
   
  #9
 10. Andyax

  Andyax Lt. Commander

  Innlegg:
  300
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Ja uff, leste om saken. Fant ut at det var Kenny Wang fra forumet, så måtte bare poste her igjen. Noen år siden sist post nå

  Kenny Wang har alltid vært kjent for å gi ganske så kritiske tilbakemeldinger ja, men jeg fikk faktisk en bra tilbakemelding av han i 2007 hehe. Sjekk: http://www.norskfilmforum.com/forum/f36/fortapt-ny-norsk-miniserie-11561/

  Det er sjeldent å se :p
   
  #10
 11. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  DET SOM FAKTISK SKJEDDE MED RINGSAKER-LÆREREN
  Filmene som noen av barna så var i utgangspunktet godt gjemt for dem under et Kenny Wang alias og det ble aldri nevnt i klassa hva jeg gjør på fritida, ikke engang at jeg sysler med film. På grunn av en glitch i Facebook så kom Kenny Wang opp når de søkte på fødselsnavnet mitt og når en av elevene googla dette, så fant han tilfeldigvis et Youtube-klipp. De neste dagene så spredde noen av klippene seg sakte, men sikkert og flere og flere elever syntes jeg var "kjempekul" som lagde film på fritida og de spurte om de kunne få være med eller om vi kunne lage en film på skolen. Naivt nok tenkte jeg ikke noe mer over det, siden ingen så ut til å mislike det de hadde sett og jeg antok at om det var et problem, så ville noen ringe og uttrykke sin misnøye. Det gjorde visst noen også. Men jeg fikk all kjeften, selv om de jo allerede burde passa på at ungene ikke så voldsfilmer på nett i utgangspunktet, om de mener dette er skadelig for barna deres - ikke skulle de vært på Facebook engang. Det er ikke min oppgave å overvåke mine elevers fritid - og hvorvidt de bør overvåkes totalt er en annen debatt.

  Nå har det seg slik at Utøyavitsingen ikke fikk andre konsekvenser enn noen nyhetsoppslag. Jobben mistet jeg fordi jeg lager actionfilmer på fritida og noen av foreldrene fant dette uforenelig med lærerjobben. Dette var under halvparten av foreldrene, og rektor og kommunen var på min side og ville fortsatt at jeg hadde jobben fordi jeg gjorde en såpass bra jobb med barna. Barna mente det samme. Jeg uttrykte flere ganger et sterkt ønske om å få møte disse foreldrene og komme til en enighet etter de har sett hva jeg personlig legger i dette, men dette var utelukket fra foreldrenes side. Skoleledelsen slåss likevel for meg og prøvde å fortelle foreldrene at det gikk an å skille rollene, at jeg var en god lære, at jeg skulle sette opp sperrer på filmene og sågar sensurere dem om det kom til det. Men forhandlingene gikk til slutt i vasken og ledelsen kasta inn håndkleet og ba meg til slutt om å forlate skolen på dagen. Det ble samtidig avtalt et møte med personalsjefen i kommunen, som jeg ba om, fordi de jo faktisk ikke hadde grunnlag for å sparke meg.

  Barna lagde plakater og prøvde å få meg tilbake etter at jeg ikke kom på jobb neste dag og så ringte Hamar Arbeiderblad fordi noen hadde lekket saken. Deretter gravde en journalist opp en gammel spøk fra min Facebook, som jo bare var delt for venner (så den har han fått tildelt av en som sa han ville gi den til de rette myndigheter) og klistret denne opp i media rett etter at jeg hadde gått ut i media for å tale min sak angående voldsfilmene. Det er her media (og den som ga journalisten spøken) som har ansvaret for at hele Norge fikk spøken kasta rett i fleisen og de hadde ingen betenkeligheter med å såre flere mennesker ved å trykke dette opp bare så de kunne selge noen ekstra aviser. De har altså selv ingen betenkeligheter med å slenge ut usmakelige vitser, men jeg skal brennes på bålet om jeg gjør det. Dessuten tas spøken totalt ut av sammenheng for alle andre, fordi de ikke er kjent med at jeg harselerer med alt på min Facebook-side og blir derfor mye mer sårende.

  På møtet fredag ble jeg enig med skolen at det var det beste om jeg godtok å ikke jobbe der mer fordi jeg ikke hadde tillitten til noen av de bekymra foreldra og fikk derfor økonomisk kompensasjon fordi de jo fortsatt ikke hadde mulighet for å sparke meg. Det ble aldri nevnt dette med Utøya-spøken. Møtet var ryddig og greit og jeg får så klart ansiennitet ut året som om jeg skulle jobba der. Og til syvende og sist er det vel det beste for barna om de kan fortsette som før uten ekstra stress og press rundt dette. Likevel har det kommet meg for øre at flere av barna fortsatt kjemper min sak og savner mitt nærvær i klasserommet.

  Deretter tok media på nytt tak i dette på grunn av statusen som Hamar Arbeiderblad hadde flesket utover hele forsiden sin og klarte å vri denne spøken til at jeg støtter Breiviks handlinger - noe som jo aldri er blitt sagt av meg. De klarte også å tolke "Godgutten gjør en god figur på TV" til å gjelde Breivik fordi den hadde blitt postet rundt de tider Breivik hadde et fengslingsmøte - et møte jeg faktisk aldri så. For å ha det klart - Det var Harald Eia som var godgutten. Forøvrig også en som måtte belastes med Breivik-sammenligning fordi noen av hans meninger dreier mot høyre; selv om de jo bare har rot i ren vitenskap. Og fordi alle avisene ikke hadde noe ønske om å snakke med meg om dette først, så bare delte de videre det som ble skrevet i HA og tok dette for god fisk. Med tanke på at statusen med Utøya-spøken var seks uker gammel, er det tydelig at noen bare ville kaste bensin på bålet, for den ville ellers smuldret bort i ingenting et sted langt ned på veggen min. Fordi det er media som sprer den, så beklager ikke jeg meg ovenfor de som i tillegg måtte lese vitsen i alle aviser. Og jeg er fortsatt bestemt på at det er en del av ytringsfriheten å ha den humoren man vil.

  Det er uproblematisk for meg å skille film og skole, og det kan nok alle andre filmskapere skrive under på. Men det finnes de der ute som ikke helt forstår at man ikke trenger å være gal for å lage voldelige filmer og de tror også at man da går foran som et dårlig eksempel for barna deres. Men det er bare positivt for barna med en actionskapende lærer fordi de ser kanskje mer opp til den nye spennende læreren som har en kul hobby og klarer å lære mer på grunn av dette. De vil dessuten få et forhold til skuespilleren og ikke bare karakteren i filmen og vil derfor lettere forstå at det bare er fiksjon og at det man gjør på film faktisk ikke virker inn på hvordan filmskaperen er. Dessuten har dagens barn et helt annet forhold til media enn sine foreldre fordi de er mer medievant og skiller automatisk mye bedre enn foreldrene som vokste opp på det farlige video-80-tallet og fortsatt tror at film er skadelig.

  Foreldre og en del politikere og kommuneansatte mener vel fortsatt at jeg ikke kan være et forbilde når jeg lager actionfilm. Men om man skulle ha en innvirkning, så vil det vel da ende i at elevene velger kreative yrker i framtida, noe som kanskje passer dårlig for de som vil opprettholde et sterkt byråkrati for å beholde makta. Å lage action er aldri det samme som å fronte bruken av ekte vold. Og selv om jeg ikke sammenligner produksjonene mine med Arnold Schwarzenegger sine, så er det likevel et legitimt grunnlag for at det er noe av samme rollene, bare at i mye mindre dimensjoner. Schwarzenegger har drept sikkert over 1000 mennesker på film, men det er ingen som har sett at det er problematisk i forhold til at han kan styre en av de mest folkerike statene i USA eller tror at han skal gjøre folk voldelige. Da burde det i alle fall ikke være noe problem å være forbilde for 18 små mennesker. Folk klarer i utgangspunktet fint å skille mellom en filmkarakter og hva som er skuespillerens holdninger og intensjoner. Jo Nesbø skriver mye grafisk vold i bøkene sine, men det er tvilsomt at noen ville prøvd å kaste ham ut om han skulle være norsklærer for barna deres. De ville jubla høyt fordi de fikk en kreativ lærer.

  Det som er leit for noen nordmenn, er at de tror de sensasjonshungrige journalistene faktisk prøver å få fram sannheten og tenker heller ikke over at 80 % av journalistene er fullstendig knallrøde og dermed vinkler alt for dette synspunktet. Journalistene vil riktignok bringe alt opp i dagen, og det er for så vidt en moralsk handling, men det er ikke alltid at vinklinga tjener til å få noen videre innsikt i hva som egentlig var tilfellet. Men det er jo artig å ha sett dette fra innsiden, så man får en større forståelse av hvor trangsynte opinionen er og hvor mye media er villige til å hoppe på enhver bølge bare for større avisoverskrifter og hvor lite sannheten egentlig har å si. Så spørs det om media er villige til å se at de har gjort et stort personlig overtramp eller om de på sin side har full rett til å sparke nedover slik de påstår at visse andre gjør.

  Uheldigvis er denne historien lang og lite spennende og er derfor anatekelig lite interessant for media. Og jeg forstår dem jo godt, for virkeligheten er kjedelig, så da dikter man heller opp noe fantastisk. Forskjellen er at når jeg dikter noe opp, så er det klart at det er fiksjon, mens folk tror at det som står i avisa er fra virkeligheten.

  Man kan trekke en sammenligning til når homofile mistet jobben i skoleverket fordi foreldrene ikke forsto dem og mente at de homofile var umoralske og ville tvinge den "syke" tankegangen sin på elevene deres og ikke kunne være skikka til å være lærer fordi de ikke likte hva (les: hvem) læreren holdt med på i fritida si.

  Dermed endte det som det gjorde - jeg mista jobben fordi noen legger seg oppi fritida mi og ikke forstår hva denne merkelige og uforståelige hobbyen min er for noe. (Hadde jeg lagd modellfly på fritida ville ikke det betydd at jeg ville lære ungene om hvordan de kan bombe andre land.) Og jeg ble lynsja fordi noen mener at Norge skal ha ytringsrammer framfor ytringsfrihet. Innsatte i fengsel kan gå hvor de vil innenfor luftegårdens gitter, men de er fortsatt i fengsel - de er ikke fri. Det er enten total ytringsfrihet - eller så er det ytringsrammer. Handlingsfrihet er noe ganske annet. Jeg avslutter med ordene til Steve Hughes: Well, so what? Be offended! Nothing happens!

  PS. Oppdatert med mer info.
   
  #11
  Sist redigert: 16 Feb 2012
 12. Fook Mi

  Fook Mi Ensign

  Innlegg:
  15
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  0
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  for hva det er verdt!. Wangen har min fulle støtte.
   
  #12
 13. Hakvaag

  Hakvaag Lt. Commander

  Innlegg:
  322
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Fint du skriver her hva som egentlig skjedde. Har, som du sier, vært vanskelig å skille fiksjon og virkelighet i nyhetsoppslagene.
  Støtter deg fullt på dette!
   
  #13
 14. Norega

  Norega Lt. Jr. Grade

  Innlegg:
  24
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  20
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Jeg støtter deg også fullt ut, Kenny. At du lager no så harmløst som fiktiv vold på kamera skal folk som ikke liker slikt bare dr#te i. Hva du bruker din fritid til er da vel kun opp til deg. Det heter da vel FRITID, og har ingeting med jobb å gjøre.
   
  #14
 15. mediamartin

  mediamartin Lieutenant

  Innlegg:
  69
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  55
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Etter å ha lest fort igjennom det du skriver må jeg si ... jeg er fortsatt i mot det. Vet ikke om det er fordi jeg bryr meg om barns psyke eller om jeg bare synes dårlig produserte blodige voldsfilmer er teit, men at du tuller med hendelser som utøya så kort tid etter at det skjedde er bare tåpelig. Driter i om du prøver å gjemme deg bak den tilsynelatende "utrolige" humoren din. Noen ting tuller man ikke med.

  Dette er ikke bare mine meninger.
   
  #15
 16. dahlskebank

  dahlskebank Lt. Commander

  Innlegg:
  1.823
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Man tuller med alt. Akkurat når man måtte føle for det. Jeg har ledd av alle Utøya-vitsene. Og det er ikke bare mine meninger og det er ikke bare jeg som ler av vitsene. If you can't laugh at everything in life, then you might as well just die. There's plenty of humans to go around. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. Until you that you are useless. Hvis folk ikke var så jævla hårsåre så kunne man sikkert unngått 90% av alle konflikter.
   
  #16
 17. MonoProd

  MonoProd Lt. Commander

  Innlegg:
  104
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  fyfan, helt latterlig det noen av dere sier her!
  Det er ikke alt man skal tulle med, og lage vitser om en massakre som drepte 69 mennesker der de fleste var ungdommer er rett og slett kvalmt!
  Dere som sier dere støtter det og ler av det? ble dere mista i bakken som unger, eller hva er greia?

  Håper dere opplever no lignende sjæl! Så dere kan få litt inspirasjon til flere vitser
   
  #17
 18. Boblesaft

  Boblesaft Lt. Commander

  Innlegg:
  177
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Nei, jeg har ikke blitt mistet i bakken! Hadde vært spennende å finne ut hva som er feil med meg. Vel, jeg får jo gode karakterer på skolen... har kjæreste... er godt likt av mine venner... men faen, den humoren min! Den gjør jo meg til noe helt forfærdelig! Gjør den ikke?
   
  #18
 19. MonoProd

  MonoProd Lt. Commander

  Innlegg:
  104
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Ja, hvis du finner det fantastisk morsomt å tulle med utøya må jeg si meg enig.
   
  #19
 20. Boblesaft

  Boblesaft Lt. Commander

  Innlegg:
  177
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Filmvold som hobby – risikerer sparken

  Hva med alle vitsene om jøder? Svarte folk?
  Man ler jo av vitsene, ikke av tragedien.

  Forferdelig humor gjør en ikke automatisk til et forferdelig menneske.
   
  #20

Del denne siden