Ingenmannsland

En tråd i 'Tilbakemeldinger på filmene dine' startet av vokteren, 21 Jan 2009.

 1. janiwiig

  janiwiig Lieutenant

  Innlegg:
  41
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  55
  #21
 2. StianSvendsen

  StianSvendsen Rear Admiral

  Innlegg:
  637
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Ingenmannsland

  Jeg vil ha en dvd.
  Asap.
   
  #22
 3. janiwiig

  janiwiig Lieutenant

  Innlegg:
  41
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  55
  Sv: Ingenmannsland

  For DVD kontakt:
  Ivar: ivaraase(a)gmail.com eller
  Jan Inge: janiwiig(a)yahoo.no
   
  #23
 4. KUDi

  KUDi Rear Admiral

  Innlegg:
  696
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Ingenmannsland

  Jeg har kjøpt billetter til kinovisningen. Gleder meg! Noen andre rogalendinger som har kjøpt? evt. noen som trenger transport til Bryne?
   
  #24
 5. WoieH

  WoieH Lt. Commander

  Innlegg:
  433
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Ingenmannsland

  Sko gjerne ha gjort det, men orker rett og slett ikke.. Håper på litt rabatt på DVDen. :p
   
  #25
 6. janiwiig

  janiwiig Lieutenant

  Innlegg:
  41
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  55
  Sv: Ingenmannsland

  Tror nok du kan rekne med gratis DVD Woie, etter din spektakulære innsats på settet pluss lån av kamera.
   
  #26
 7. -Andreas-

  -Andreas- Lt. Commander

  Innlegg:
  120
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Ingenmannsland

  Kommer ikveld. Gleder meg veldig!
   
  #27
 8. Arne Undheim

  Arne Undheim Lt. Commander

  Innlegg:
  136
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Ingenmannsland

  Tilbakemeldinger fra de som var?
   
  #28
 9. -Andreas-

  -Andreas- Lt. Commander

  Innlegg:
  120
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Ingenmannsland

  Jeg kan si at jeg er meget imponert over hele produksjonen!
  Utrolig inspirerende å se dere få vist filmen på kino, og ikke nok med det, men også full sal. Filmen var utrolig godt gjennomført, med tanke på kontinuitet, effekter, god lyd, veldig bra bildekvalitet, orginale vrier på historien, humor og det aller meste.

  Takk for en inspirerende og god filmopplevelse! :)
   
  #29
 10. KUDi

  KUDi Rear Admiral

  Innlegg:
  696
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Ingenmannsland

  Jeg var der!

  Må si jeg er veldig imponert, har sett mindre ting fra folkene bak filmen tidligere og hadde mildt sagt høye forventninger, som ble meget innfridd! Jeg forstår at drøyt mange timer må ligge bak dette prosjektet, og med at samtlige folk med i filmen nok sannsynligvis har skole i tillegg til dette sier litt om innsatsviljen som har blitt lagt ned av hele gjengen.

  De små detaljene, replikkene, skuespillet, de sære bissare tingene som bestemor og den radiosangen, kreative kameravinkler og bruk av DOF, fargene, klipperytmen gjorde denne filmen til muligens det beste jeg har sett gjennomført av ungdommer som ikke jobber fast med film.

  Nå fikk jo jeg se filmen på kino med ganske ok lyd i en fullsatt stemningsfyllt sal, så det gjorde nok litt av opplevelsen :)

  Stå på folkens, jeg reiser ikke til Bryne på kino igjen før dere har ordnet en ny film :)
   
  #30
 11. WoieH

  WoieH Lt. Commander

  Innlegg:
  433
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Ingenmannsland

  Som kameraassistent(hehe!), ble jeg veldig imponert og overrasket over hvor mye bra som var med, som jeg ikke hadde sett! Jeg var med på et par scener, og det var sweet å få se alt satt sammen!

  Stussa litt på at kamera ble litt shaky under ett eller to opptak i bilen og litt ut av fokus av bilen som kjører. Dette var første gang som sagt, samtidig som de fleste ikke hadde lappen. Kan også ha noe med øynene mine. Det føltesbare irriterende når det rista. Men dette er småplukk av alt det gode i filmen ellers!

  God humor og en vri i historien, en historie med en fin vending. Forventet litt etterligning av Fritt Vilt eller noe slikt tull, men dere rev dere ut og lagte noe kulere. Elska tittelsekvensen og slutten! Musikken, blodsprut - herlig! Må egentlig bare sees.

  Som vanlig veldig gjennomført av Orre-guttene Ivar, Arne og Kebab-kongen, Jani Wiig!

  Kommentar fra en middelaldrene kvinne i salen, tydeligvis også familie av meg: "Det var skummelt! Jeg ble rett og slett kvalm!"

  Alt i alt, en fin film! Ekstra fint å ha vert en fin pitte-liten del av produksjonen! Jobber gjerne sammen med dere igjen! God work bitches!
   
  #31
 12. -Even

  -Even Lt. Commander

  Innlegg:
  142
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Ingenmannsland

  Fantastisk film!
  Kjenner disse ungdommene som har laget den, og har sett tidligere arbeid. Hadde forventninger til kvalitet på filmen, noe som ble innfridd til tusen, og mer enn det.
  Mye arbeid som ligger bak her, det skal være sikkert.

  Sangen ”Lykkeland” sammen med en person som blir kuttet i magen i starten er jo ironisk og en veldig morsom og kul sammensetning.

  Lydeffekter og musikk var så godt sammensatt i filmen, og kameravinkler var oppfinnsome og veldig stilige. Også locations var utrolig bra! Store sletter uten en person å se, det er hva jeg kaller ingenmannsland! :) utrolig inspirert og godt jobba!!!

  "Langt å gå, film å få" (hentet fra filmen)
   
  #32
 13. vokteren

  vokteren Lt. Commander

  Innlegg:
  968
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
 14. vokteren

  vokteren Lt. Commander

  Innlegg:
  968
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Ingenmannsland

  Filmen kan forøvrig fås på Blu-Ray.
   
  #34
 15. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Sv: Ingenmannsland

  Ingenmannsland. Jeg er ikke hundre prosent sikker på om jeg liker tittelen etter å ha sett filmen siden jeg ikke følte at det ble øde nok. Jeg kjenner til bruken av ordet som bruk av avsidesliggende, tynt befolka bondestrøk, men det ble bare ikke øde nok til å bruke den tittelen. Og enn hvor fet det var med tittelen skrevet over vannet når sola gikk timelapsende ned, så følte jeg heller ikke den sola passe helt inn i filmen selv om den kanskje bare skulle vise at det gikk tid fra anslag til resten av filmen. Nok om det - det hadde i seg selv null innvirkning på hva jeg synes om filmen som helhet.

  Jeg må innrømme at etter å ha sett teaseren til filmen, eller kanskje det var traileren, så trodde jeg filmen skulle bli elendig. Den hadde ingen suspens og skuespill og stil virka lavmål, men etter å ha sett anslaget i selve filmen på blu-ray så forandrer forventningene seg til skyhøye (for amatørproduksjon å regne vel å merke). Det at filmen fikk gå sin gang på kino hever jo også forventningene. Anslaget må være noe av det aller ypperste jeg har sett i amatør-Norge noensinne. Kanskje til og med i norsk film - den var på klar høyde med Fritt Vilt og lignende filmer. Nærbildene, lyden, den stille, ekle stemningen, sigaren. Alt stemte. Kanskje også en del takket være bra kamera. Bare anslaget alene ville fått meg til å se hele resten av filmen uansett hvor dårlig det enn ville vært fordi jeg ville hatt et lite håp om litt mer av det.

  Dessverre for anslaget, så senka det kvaliteten på resten av filmen en liten smule, siden den teknisk var prega av hakket for mye halvtotaler og ikke fullt så innovativ fotografering. Lite galt med den, men den føltes såpe i forhold til anslaget. Location var til dels veldig bra - spesielt i anslaget, men som nevnt tidligere følte jeg ikke ødenheten bra nok til å synes at vi var skikkelig ute i "bushen" langt fra folk. Jeg likte den sinoberrøde fargen som gikk igjen helt fra anslaget. Det skapte en særegen stil. Eller mulig den var mer terracottarød... Uansett liker jeg når farger går igjen. Malte dere eller tapetserte steder for å få det slik eller er det rett og slett tilfeldig? Slik det framstår er det i alle fall upåklagelig stilig. Den morkne, slitte bondestilen slo også ganske bra gjennom, så der det manglet på boomfunk ble det erstattet med drit, møkk og kjeledresser som fikk seeren tilbake i rikig stemning. Den korte, stygge sigaren som ble brukt som kjennetegn for å til slutt vise hvem morderen var, var et pent regigrep. Best at alle er sikre på hva som foregår. Filmen føltes dog ikke spesielt original, da den utspilte seg som en slags blanding av Haute Tension og Wolf Creek med en liten Hostel-avslutning. Man kjenner lusa på gangen når man har sett for mye film. Men for det jevne kinopublikum, så kan du regne med at de ikke har sett verken australske eller franske slashere, og dermed vil filmen virke forfriskende, og målet er oppnådd - men dermed blir kanskje ikke filmen like interessant for hardbarka sjangerfans. Mangelen på grafisk vold gjør jo også at man kanskje mister grepet om noen av voldsfanatikerne. Jeg vet ikke om det var bevisst å unnlate seern fra å se noe vold i real time, men det var kanskje ikke noe lurt. Til og med de mest klipte b-slasherne har jo mer vold enn dette og jeg har sett mye mer vold fra AI-kanten tidligere, så jeg forventet jo så klart mer. Det er jo ikke akkurat mengder av karakterutvikling og alvorlig drama, så da bør man kanskje spe på med flere knivsodder hakkebiff. Man føler seg litt lurt når man i hver voldsscene blir tatt med til et annet sted slik at man ikke får se det man venter på.

  Skuespillet var av og på. Slapsticken og filmreferansene fungerte ganske bra og man gjenkjente Aase-stilen. Norsk pornoreferanser og diverse Pulp Fiction er alltid koselig for filmgeeker å legge merke til, man skaper seg en link til den erfarne seer som gir et ekstra piff til filmen. Gjennomgående pisse-scener var også artig. Og jeg kan vel si med en gang at jeg likte humoren i filmen mye bedre enn det som var et forsøk på spenning. Spenningskurven til filmen var ganske flat, men den lå relativt høyt. Det jeg mener er at spenningen ble opprettholdt, men forsi spenningen holdt seg jevn, så fikk man ikke de store overraskelsene på samme måte som hvis dere hadde utviklet en tydeligere kurve. Dessuten var ikke filmen spesielt skummel. (med forbehold om at jeg hadde lest manus på forhånd så klart. Men jeg så den med dama, og hun mente det samme.) Kvist (ja, nå heter det det) og dobbelkvist er kos. Jeg følte jeg så et par hull komme, kanskje på grunn av regien, men det er ikke noe jeg husker i skrivende stund, så da er det regivis godkjent tildekning.

  Det litt merkelige i regien som gikk igjen hele tiden var at det var god regi i tre sekunder for deretter at skuespillerne ikke lenger visste hva de skulle gjøre og ble vanlige igjen - at de på ingen måte følte det de egentlig skulle. De klarte å løsrive seg til å rope og skrike og generelt være skvetne, redde, irriterte og sinte, men ofte var de bare dette i de nevnte tre sekunder før de skulle videre med neste ting i manus og glemte hva de akkurat hadde følt - det føltes typisk "ikke gjennomtenkt på forhånd". Jeg tror dere skjønner hva jeg mener. Men skuespillet der det funker var godt over gjennomsnittet og jeg ble litt forelska i skuespillet til denne Lene. Hun hadde et eller annet godt og ekte over seg.

  Noen ting kom ikke helt over i film fra manus og spesielt slutten føltes litt forhastet og dårlig klippa. Man skjønte jo hva som var hensikten med klokkeslaget og skytingen etc, men det kom ikke gjennom som ekte, og derfor måtte man på en måte tenke seg hva som var ment, og dermed føltes det påtatt og lite vellykket. Klippen i resten av filmen var dog ekstremt bra. Det føltes riktig nesten over alt. Man så aldri for lenge av et klipp og ingen scener føltes egentlig spesielt drøyende for filmlengdens del selv om de kanskje i utgangspunktet var det. Men det er likegyldig så lenge ting sitter som det skal.

  Jeg ser for meg at du ekstremt gjerne ville ha Saw-musikken på flashbackene på slutten når kvistene blir rullet opp. En ganske fin flashbacksekvens som ikke ble for forklarende slik som de fleste Saw-filmene hvor de skal være helt sikre på at de døvblinde downs-gutta på bakerste rad også har fått med seg hvor geniale filmskaperne synes de er. Aase og gjeng sin flashback føltes ikke hoverende og dermed mye bedre. Apropos musikken så var den veldig bra. Å ha med strykere i amatørfilmmusikk er ikke vanlig kneippbrød, så det øker kvaliteten betraktelig selv om den i en Hollywood-film kanskje ville føltes overdådig. Den gode gamle kontrapunkt-musikken er et velkjent Aase-kjennemerke som fikk meg til å smile i skjegget. Den økte også hillbilly-stilen slik at lillegutt i Texas Chainsaw-familien føltes enda sykere.

  Det var en ganske ekkel følelse dere klarte å frambringe i stuescena til slutt, dog ikke skummel, når man antar at gamlemor er plopp hoppende smulespisende sprøyte gal og bare lunker rundt og er faretruende uten at karakterene lukter lunta. Selv om det manusmessig føltes teit at de satt der og venta på at ting bare skulle ordne seg av seg selv så ble scena som enkeltstående framifrå helt til den litt klumsete klippingen på slutten.

  At filmen har en happy sad ending er veldig deilig. Det er jo ikke en happy ending per se, men på grunn av musikken og med det i mente at man så klart vil at alle skal dø i en slasher, så blir den tilfredsstillende og lykkelig likevel og det er et fint splatter-triks som mange regissører ikke tør å benytte seg av, i alle fall ikke i Hollywood. Filmen føltes mer europeisk sådan.

  Jeg følte i grunn ikke at jeg fikk skrevet nok her av hva jeg tenkte om filmen da jeg så den, men jeg tror i grunn denne lengden allerede er i sjiktet for ikke å bli lest grunnet lengden, så jeg avlsutter her før jeg gjentar meg selv i nye floskler. Alt i alt er filmen usedvanlig vellykket, selv med forventningene man har etter at den har gått på kino. Jeg tror dette var en veldig viktig film for gjengen for å komme seg ut av hage/boliglagfilmpreget og sikte høyere mot neste produksjon. Og dere har sikkert skaffet dere mange kontakter på turen. Selv med alle sine unødvendige feil husker jeg filmen som fornøyelig og kvalitetsmessig høyerestående enn det meste annet her i amatørfilm-Norge. Det er kanskje også hvorfor jeg pirker mer på denne enn jeg ville gjort på noe dårligere fordi det ligger så høyt potensiale i produksjonen. Underholdningsverdien vil for meg alltid komme i forsetet, og derfor kan jeg si at denne filmen er mer enn utmerket i sin budsjettklasse. Skaff dere bedre manus neste gang og bruk mer tid på å tenke gjennom hva folk ville gjort i situasjonene de er satt i, så tror jeg at dere vil se filmen deres bli vist i mer enn en kinosal. Jeg får meg ikke til å gi dere noe terningkast på dette tidspunktet fordi det er så mange motstridende elementer her som ikke er helt forenbare, så den vil nok la vente på seg eller aldri komme. Wangen ut!
   
  #35

Del denne siden