Lite forslag da...

En tråd i 'Tilbakemeldinger på filmene dine' startet av Kenny Wang, 3 Nov 2009.

 1. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Ja, Britt?

  Det er litt dødt og ganske vanskelig å få tilbakemeldinger i dette forumet. De mer tekniske forumene er ganske greie fordi man kan gi folk kjappe, konkrete løsninger. Men her i "Tilbakemeldinger på filmene dine", er det skikkelig tungrodd. Og mange filmer som virkelig har fortjent en skikkelig tilbakemelding får ikke en eneste en og små, slappe drittfilmer får noen fler. (Ja, jeg kommer til forslaget snart, jeg må bare skrive masse svada først.) Men jevnt over er det meningsløst å legge ut filmene sine for visning her og det fører også kanskje til at færre legger til filmene sine, og det igjen fører til mindre aktivitet og enda mindre sjanse for å få filmen sin kommentert.

  Hva om vi bare har en uskreven regel (altså ikke nødvendigvis noe som trenger å stå i forumreglene som noe annet enn en oppmuntring) som går ut på at hvis man får en kommentar/tilbakemelding på filmen sin i dette forumet, så må man kommentere en annens film i samme forum tilbake, som seg egentlig hør og bør, men sjelden blir gjort. Dette gjelder altså bare tilbakemeldinger på ferdige, hele filmer, og det trenger ikke en gang være en utgreiing, bare en liten kommentar som viser at du faktisk har sett vedkommendes film og gjort deg opp en mening om den.

  Dette vil forhåpentligvis spre aktivitet på forumet; flere som legger ut filmene sine, og desto flere som tilbakemelder. Hvis folk synes dette er et godt forslag, så foreslår jeg bare at dere begynner så fort sjansen byr seg - blir dere tilbakemeldt på en film dere har lagt ut, så tilbakemeld en av tilbakemelderens filmer så fremt det er mulig.

  Hvis folk er positive til dette, så kan kanskje adminer og moderatorer ta fatt i det og oppmuntre til det i forumets reglement. Men passe på at det så klart ikke er påbudt, slik at folk føler seg tvunget og dermed kanskje ikke legger ut filmer i frykt om å måtte bruke tid på å tilbakemelde alle andres filmer. Men hvorfor ikke tilbakemelde som takk, man kan jo bruke like mye tid på den personens verk som han har brukt på ditt...
   
  #1
  Huski og Steinar A. Wedvik liker dette.
 2. tAke

  tAke Lieutenant

  Innlegg:
  51
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  55
  Du har et poeng, det tar deg ikke lange tiden å skrive et lite innlegg om dine synspunkter. Er selv veldig slapp når det gjelder dette (nå er jeg en "nybegynner" og ny på forumet her..) noe som holder meg litt tilbake. Jeg sier det jeg mener om filmen og er helt ærlig men så kan noen komme å si det stikk motsatte, sånt skjer. Har selv vært innom flere vidoer uten å kommentert, noe jeg regner med at flere gjør. Flott forslag! Dette har jo litt med respekt å gjøre.

  Btw;
  Trodde det automatisk er sånn? Når noen kommenterer vidoene dine kommenterer du dems tilbake. Sånn er det ihvertfall på de fleste grafiske forumene jeg er medlem på ^^
   
  #2
 3. alekstef2

  alekstef2 Vice Admiral (Ambassador)

  Innlegg:
  1.326
  Liker mottatt:
  2
  Poeng:
  125
  Absolutt en god idé, jeg håper folk tar dette til ettertanke, og jeg skal selv prøve å få gitt litt tilbakemeldinger til folk. Setter forøvrig denne som sticky.
   
  #3
 4. tom3008

  tom3008 Lieutenant

  Innlegg:
  67
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  55
  Enig

  Den "regelen" likte jeg :)
   
  #4
 5. Andrès

  Andrès Lieutenant

  Innlegg:
  63
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  55
  Kjempe ide og noe jeg helt klart skal starte med. Har lagt ut min andre kortfilm og har fått 5 svar, men ser at det er 250+ visninger. Jeg setter jo klart veldig pris på tilbakemeldingene jeg har fått, men håper på å fler. Det er jo klart at det hjelper å få mest mulige tilbakemeldinger og tanker rundt det man har laget, selv om det ikke skulle være mange ordene!

  Men som sagt godt forslag! Skal ta det til etteretning:)
   
  #5
 6. lassetvedt

  lassetvedt Lt. Commander

  Innlegg:
  125
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Utmerket ide!

  Jeg suns forumet har vært litt sløvt ja:) Jeg er ikke så flink til å gi tilbake melding på andre sine filmer, det skal jeg bli bedre på ;)
   
  #6
 7. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Underforstått ligger det vel at man gir tilbake en ekstensiv tilbakemelding hvis man får en slik på filmen sin, og hvis man får en to-ords kommentar, så trenger man ikke gi mer enn det. Det er vel det mest rettferdige. Men det er jo uansett fint for folk å se at noen tok seg bryet å se filmen.
   
  #7
 8. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Og ikke la det gå sport i å skrive "fet film" på en film uten å ha sett den bare for å snike seg til en tilbakemelding tilbake - det er ukultur. Men nå ga jeg kanskje folk en god idé...
   
  #8
 9. dahlskebank

  dahlskebank Lt. Commander

  Innlegg:
  1.823
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Dette konseptet er like bra som å forby kjøp av sex. Det virker som en god løsning, alle liker den, men selv om den blir vedtatt og folk tror de skal få dette til å gå, så går det ikke. La oss feks si at jeg legger ut en film og får 10 tilbakemeldinger på den. Da skal jeg liksom sjekke om de 10 har laget noen filmer fra før av, samt følge med på om de legger ut nye filmer slik at jeg kan gjengjelde tjenesten hvis de da ikke allerede har laget en film jeg har tilbakemeldt? I tillegg må jeg huske ubrukelige nicknames på folk, "viskskvvl1075x", slik at jeg bruker tiden min på å tilbakemelde korrekte folk og korrekte filmer? Det å se en 5 minutters kortfilm blir plutselig en time med surring på Internet. En time jeg kunne brukt på å surfe porn! Men, tilbake til det seriøse, dette vil egentlig ikke funke for meg med mindre de som kommenterer på mine filmer sier ifra når de legger ut en film.
   
  #9
 10. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Det er en oppfordring, ikke en lov, derfor vil det ikke bli et slik problem. Og det sier seg selv at fem minutters filmer får kortere tilbakemelding enn langfilmer. Det er heller ikke spesielt stress å finne igjen noens filmer - og det er vel helst snakk om aktuelle filmer sånn først fremst hvis det er mye å ta av...
   
  #10
 11. Drumster

  Drumster Lieutenant

  Innlegg:
  43
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  55
  :D

  Er ganske enig :D jeg er ganske ny på forumet men skulle gjerne ha fått mer kommenterer på filmene mine :D
   
  #11
 12. StianSvendsen

  StianSvendsen Rear Admiral

  Innlegg:
  637
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Jeg tror dette ble litt glemt.
  Jeg har ikke tenkt over det på en stund.

  Men er det virkelig dette inntrykket vi ønsker å gi nye medlemmer?
  Jeg syns vi skal gi forslaget til Wangen en skikkelig sjanse.
   
  #12
 13. DW

  DW Cadet 4

  Innlegg:
  4
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  0
  Ah, jeg husker for fem, seks år siden da det faktisk var verdt å ta en titt inne på forumet, da det var stor aktivitet og folk la ut gode filmer så og si en gang i uken. I dag er det bare ubrukelige drittklipp som folk legger ut på Youtube og kaller kortfilmer. Hvordan kan folk forvente at noen skal gidde å legge igjen tilbakemeldinger på ting som er fullstendig uinteressant og elendig? Skal man få noe tilbakemelding, så legg ut noe som er verdt å se på. Skjønner at det heter Norsk AMATØRfilmforum, men faen da! 95% av det som blir lagt ut er jo helt ubrukelig, og det er kanskje en eller to filmer som legges ut i året som det er kvalitet over. Dette forumet har utviklet seg fra å være et sted med god stemning, gode filmer og gode tilbakemeldinger, til et sted der det regjerer med små drittunger som slenger dritt, legger ut dritt og som har ødelagt dette forumet fullstendig. Filmene burde gått gjennom admin før de legges ut, sånn at det ikke overfylles av dritt. Er forresten fullstendig enig i det Wangen sier, selv om jeg vet at det aldri kan bli en realitet her inne på forumet nettopp pga av kvaliteten på det som blir lagt ut. Hvem gidder vel å kommentere på et fullstendig ubrukelig klipp. Nei, gi meg de gode gamle dagene tilbake, eller så kan forumet like godt legges ned.
   
  #13
 14. Tom

  Tom Administrator
  Forumleder

  Innlegg:
  504
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  135
  Vi kan godt skrive det inn i forumreglene, men som Wangen sier; ikke som en REGEL, men mer som en oppfordring. :)

  Oppdatering:
  Valgte å skrive det inn under forklaringen på denne kategoriens innhold. Da skal det stå på forumindeksen på forumets framside.
  Jeg kan også lage en tråd som klistres opp med en påminnelse om denne oppfordringen.
   
  #14
  Sist redigert: 17 Apr 2010
 15. Threethumb

  Threethumb Lt. Commander

  Innlegg:
  90
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Genialt forslag. Sånne normer som det kan fort hjelpe til å få mer interaksjon mellom brukerene, og det liker vi :)
   
  #15
 16. Boblesaft

  Boblesaft Lt. Commander

  Innlegg:
  177
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Tror det hadde vært mye bedre om hele nettstedet var bygget om litt - En forumdel, og en del hvor man postet filmer man har laget. En slags blanding av youtube og dette forumet på en måte som var bygget som et filmgalleri, sånn at man kan gi stjerner og kommentarer til bidrag.
  Med fokus på amatørfilmprodusenter synes jeg det blir for tynt med bare et forum.
   
  #16
 17. dilorko

  dilorko Lt. Commander

  Innlegg:
  403
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Jeg er enig med Boblesaft over meg her. Hadde vært flott med et lite "youtube" nettsted ved siden av forumet, hvor det bare var lov til å laste opp kortfilmer, filmer osv. Hadde vært utrolig flott det :D

  - Dilorko
   
  #17
 18. alekstef2

  alekstef2 Vice Admiral (Ambassador)

  Innlegg:
  1.326
  Liker mottatt:
  2
  Poeng:
  125
  Det er et godt forslag, men jeg må stille meg spørrende til om det lar seg gjøre. Norsk amatørfilmforum er per i dag, etter hva jeg har skjønt, hostet på en VPS, noe som gir begrensede muligheter for diskplass. For å drifte noe slikt som dere prater om så må NAFF over på egne servere med mye større lagrings- og prosesseringskapasitet.
   
  #18
 19. Boblesaft

  Boblesaft Lt. Commander

  Innlegg:
  177
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Eventuelt at man bare legger til lenker fra youtube og vimeo, istedenfor å laste opp på serveren.
  Eller, hvis det hadde vært f.eks mulighet for "NAFF-Premium"-medlemskap, hvor man betaler en viss sum i måneden, kan man få laste opp filmer på en server som dere hoster.
   
  #19
 20. alekstef2

  alekstef2 Vice Admiral (Ambassador)

  Innlegg:
  1.326
  Liker mottatt:
  2
  Poeng:
  125
  Tror ikke noen hadde giddet å betale for NAFF Premium, hehe. Jeg kan kikke litt på løsningen med lenker da.. Burde ikke være for vanskelig å mekke noe, tror jeg. Men det må jo selvsagt tas opp med Tom først.
   
  #20

Del denne siden