Litt hjelp ang kjøp av speilrefleks med video!!!

En tråd i 'Video DSLR forum (digital single-lens reflex camer' startet av hanshoso, 5 Jun 2011.

 1. hanshoso

  hanshoso Cadet 1

  Innlegg:
  1
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  0
  Hei alle filmfolk der ute!

  Tenker å kjøpe ett speilreflekskamera med videofunksjon! Skal bruke kameraet hovedsaklig til å filme, men også blir til en del knipsing! Men jeg ønsker den beste videokvaliteten på et speilreflekskamera til en ikke så altfor HØY pris! :)

  Hadde vært awesome om noen kunne ha hjulpe meg! E så SINNSYKT gira på å komme i gang å lage digge filmer!

  Mvh Hasse
   
  #1
 2. SkeletonKey

  SkeletonKey Lt. Commander

  Innlegg:
  461
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Sv: Litt hjelp ang kjøp av speilrefleks med video!!!

  Om du ønsker best mulig videokvalitet er det lurt å tenke litt på hvilke objektiver du skal kjøpe. Dette er rett og slett ikke billig, men det har mye å si for hvordan bildet ser ut. Ikke bare i skarphet, men hvor lav dybdeskarphet du kan få og hvilke utsnitt du får. Du får som regel skarpere bilder med fast brennvidde, men det gir deg dårligere fleksibilitet dersom du ikke har budsjett til å kjøpe flere objektiver. Gå for 30mm eller 50mm. Canon har et 50mm til under tusenlappen, men dette mangler bildestabilisator som er et must om du filmer håndholdt uten andre hjelpemidler. Dersom du filmer på stativ gir dette objektivet mye for pengene.

  Canon sine kameraer er veldige gode, billige og har mange objektiver tilgjengelig. Canon 550D er vel det billigste, men du vil gjerne ha 600D, fordi skjermen kan vippes ut og gjør det lettere å filme i enkelte vinkler.

  Når du har kjøpt kameraet bør du endre et par innstillinger i kameraet for å tilrettelegge bildet for etterarbeid. Bare legger det til som en ren bonus, ettersom det sannsynligvis må gjøres på de fleste kameraene.

  Kort oppsummert ville jeg kun kjøpt kamerahus (styrt unna 18-55mm kit objektiv) og heller lagt litt penger inn i et skikkelig objektiv som tilfredsstiller dine bruksområder. Du bør også tenkte på å kjøpe en ekstern mikrofon (som Røde Videomic) om du skal ha brukbar lyd på filmen.
   
  #2
 3. alekstef2

  alekstef2 Vice Admiral (Ambassador)

  Innlegg:
  1.326
  Liker mottatt:
  2
  Poeng:
  125
  Sv: Litt hjelp ang kjøp av speilrefleks med video!!!

  Flyttes til «Video DSLR forum». Det er vel helt åpenbart at denne ikke skal inn i «Generelt», så vær så snill og se etter en passende kategori neste gang.
   
  #3
 4. mrlee70

  mrlee70 Lt. Commander

  Innlegg:
  319
  Liker mottatt:
  1
  Poeng:
  125
  Sv: Litt hjelp ang kjøp av speilrefleks med video!!!

  Du bør DEFINTIVT sjekke ut Panasonic GH2. Det gruser Canon sine kameraer på det meste, bildekvalitet, manuelle audiojusteringer, autofokus, 24p cinema mode (1080p). Har sett en mengde tester av kameraet på YouTube og nettet, og det er helt klart den beste løsningen for deg som skal ha tilnærmet 35 mm filmkvalitet på opptakene, men ikke er villig til å bruke kr 100 000,- eller mer for å få til det. Med GH2 så kommer du langt med stativ eller skulderrig, og en ekstern mic. Lyden kan justeres manuelt i kameraet, noe ikke mange andre kameraer har mulighet til enda.
   
  #4

Del denne siden