Proff redigering

En tråd i 'Kamera, lys, lyd og annet teknisk utstyr' startet av mjaorh, 22 Jun 2012.

 1. mjaorh

  mjaorh Ensign

  Innlegg:
  14
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  0
  Hei

  Av nysgjerrighet lurer jeg på hva slags redigeringsprogrammer som brukes til å redigere store Hollywood-filmer, og om det er mulig å redigere 4K-oppløsningsfiler fra RED-kameraene i Final Cut Pro eller andre billigere løsninger?
   
  #1
 2. kristians

  kristians Ensign

  Innlegg:
  13
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  0
  Sv: Proff redigering

  Til klipping er Avid Media Composer desidert mest ubredt blant film/tv-bransjen i LA, men mange bl.a. David Fincher bruker Final Cut Pro. Du kan se et veldig interessant foredrag om workflowen på Finchers nyeste film "The Girl With The Dragon Tattoo" her - Michael Cioni prepping for a 4 K World - YouTube

  Noe av det jeg synes er morsomt med Fincher er at mange av løsningene hans kanskje ikke er så langt fra hvordan vi "amatører" gjør det. Han gjør bl.a. conform i After Effects istedenfor å bruke programmer til flere millioner kroner.

  En klipper ikke i 4k-filene fra f.eks. et RED kamera, men man transkoder de til et offline HD format f.eks. DNXHD36 i Avid eller Prores LT/Proxy i Final Cut.

  Når filmen er ferdig klippet går man videre til Online, her gjør man relink til høykvalitetsfiler (som oftest er dette DPX bildesekvenser), gjør VFX, legger til titler og fargekorrigering. Programmer som er mye brukt her er Autodesk Flame, Smoke, Quantel Pablo, Baselight, Nukoda Filmaster, Davinci Resolve og Adobe Pakken for å nevne noen.
   
  #2
  Sist redigert: 23 Jun 2012

Del denne siden