Seriøse Skjegg - Episode 1: Skjegg i Videodagbok

En tråd i 'Tilbakemeldinger på filmene dine' startet av Kenny Wang, 24 Sep 2007.

 1. Jay

  Jay Lt. Commander

  Innlegg:
  94
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  9 min voldekt er bra tid, man voldtar ikke i 2 min og stikker igjen, (ikke sat jeg driver med det a :roll: )


  enig med knivstikkinga da
   
  #21
 2. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Se sånn ja. Nå fikk jeg virkelig høre det. Ikke at jeg er enig i alt du sier, men flott å få en liten overhaling som tvinger meg til å bli bedre. Selv om du helt tydelig går inn for slakt, og dermed mister mye av troverdigheten din.

  Det er verken drama eller komedie. Det er explotation med sjangervri - ikke alt kan stappes i en av de to båsene, vet du. Komedie for meg blir en typisk film hvor alt er ment å være morsomt. Som f. eks. Ace Ventura. Så har man igjen filmer som ikke er rendyrka komedier, men som har en lett hyggelig tone, slik som Die Hard-filmene. Og slap-stick er en form for humor, men sjelden en sjanger i seg selv. Jeg er en slap-stick-mann, og Skjegg oppfører seg dermed deretter. Han er sint og gal på alt og ingenting. At filmen er rar, har du jo rett i, men det var jo også det jeg prøvde på - ikke lage en standard kortfilm med standard døv tvist, som man har sett en million ganger. Synes så tydelig å huske en liten mann som sa at "det enkle er ofte det beste vettu". Mulig det er kun når det passer deg selv best.

  Jeg synes ikke voldtekter skal være alt for korte, og hva som menes fra den sterkt objektive kameravinkelen er opp til hver enkelt. Man skal se hele voldtekten, den skal ikke klippes i. Noe av poenget med at alt filmes fra samme sted, og det tar forresten bare to minutter fra Skjegg kneer jenta til rulleteksten kommer, men man må da ha litt kjøtt rundt voldtekten også.

  Historien skal være enkel i denne. Fokusen ligger i videodagbokens innhold, og grunnen til at det ikke er mer fiksfaks i "søkeren" er fordi det er forstyrrende og tar vekk fokus fra det som skjer. Man kan uansett velge hva man vil se av ting i søkeren på vanlige kameraer. På mitt blinker rec bare i starten.

  Du er veldig opptatt av hva som skjer i virkeligheten. Det at du kaller det REAL LIFE, snakker vel egentlig for seg selv. Dessuten er film et medie hvor man kan velge å drite i virkeligheten, og heller lage noe man syns er fett, eller har lyst til å se, eller har lyst til å vise. Jeg depikterer ikke virkeligheten - den er per min definisjon; kjedelig.

  Jeg liker fargekorrigeringa og musikken - smaksak i grunn. Introen liker jeg også, så kommer ikke til å tilpasse den ditt behov neste gang.

  Gidder ikke nevne igjen hva som egentlig var i dialogen. Men jeg skjønner ikke hva du mener med at hun er "fucked" når hun vil sende sin kjæreste en videotape med seg selv på. Mulig det er bare jeg som setter pris på slike ting.

  Jeg har forklart tidligere hvordan jeg ser på voldtekter, og av samme grunn ville hun ikke skreket høyt fordi hun ville fått reprisalier for det. Hun vil opp til kameraet for å kanskje få filmet gjerningsmannen før han stikker av, eller hva enn man føler for å legge i det. Noe av poenget med objektiv kamerabruk i denne filmen.

  Det er ikke en nybegynnerfeil at det blir mørkere etterhvert som hun har tasset en stund rundt i skogen etter sopp. Og det er hensikten at det er sol i starten, og ikke senere.

  Du kunne vel egentlig bare skrevet "De'r dritt!" og oppsummert tilbakemeldingen, slik du liker det best, men det er kanskje ikke like morsomt å slakte med få ord.
   
  #22
 3. Ekksplotsjon Bang Studios

  Innlegg:
  518
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  gratulere med din alder første sex voldtekt på film.
  jeg er stolt av deg.

  er for øvrigt enig med alt som er sagt til nå om filmen.


  Kenny: Mellom oss; hade dere samleie inni teltet natten før dere hadde opptak?
   
  #23
 4. vokteren

  vokteren Lt. Commander

  Innlegg:
  968
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Jeg syns monologen fungerte fint. Man er jo ikke helt naturlig når man filmer seg selv og prater uforberedt om ting som kanskje ikke er like lette å prate om. I tillegg at hun etterhvert selv skjønner at "dette gikk jo bra", så syns jeg det hele passet utmerket. Det skal jo være amatørmessig der.
  Er også enig i at mer enn "Rec" i bildet ville ødelagt. Gleder meg til flere episoder. Skjegg er barsk.
   
  #24
 5. MiniMan

  MiniMan Rear Admiral

  Innlegg:
  1.298
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Må seia eg likte alt utanom fargekorrigeringa i starten på denne her. Det var akkurat litt irriterande mørkt, og litt for mykje kontrast. Valdtekta var for meg truverdig nok, og eg tykkjer skodespelarprestasjonane var fine. Ga meg lyst til å sjå meir av Skjegg, så dette gjorde vel susen.

  Av andre negative ting eg kjem på? Hmmm... Eg må seia meg einig med dei andre i at det verkar litt unaturleg at det fyrste ho gjer er å rekkja mot videokameraet, då dersom eg var henne, ville eg berre prøvd å koma meg vekk. Men men, forklaringa di var ganske grei uansett. Panoreringa i starten var kanskje litt dårleg og hakkete? Ødela litt av den profesjonelle stemninga.

  Må uansett seia at du får ha prisen for beste valdtektsscene eg har sett i norsk amatørfilm så langt. Flotte greier, og eg rynka på nasen då eg såg det, og det er vel sikkert eit godt teikn på at det var bra. Valdtekt er ikkje kjekt, og du fekk det ikkje til å sjå kjekkare ut her. Lydane ho kom med var nok til å få meg til å dempa lyden slik at ikkje foreldra mine hadde teke til å lura på kva eg såg på.

  Bra jobba, terningkast 5 eller noko.
   
  #25
 6. Thrusthamster

  Thrusthamster Lt. Commander

  Innlegg:
  102
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Monologen var litt stiv i starten, men det ble bedre. Ellers så er jeg veldig imponert at du får skuespillere til å være med på sånne prosjekter i det hele tatt. :lol:

  EDIT: Amatørskuespillere, that is.

  EDIT2: Så ferdig hele nå, synes den var bra, med noen smått geniale øyeblikker. Spesielt kneeet/beinet hennes etter knivstikkingen, og konseptet med videodagbok osv. synes jeg var best. I utgangspunktet så balanserte den på kanten mellom porno/noe med mer mening, men på grunn av de små tingene så endte den opp som det sistnevnte.

  7,5/10 for min del.
   
  #26
 7. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Ah, nå ble folk plutselig litt positive her. Takker og bukker!

  Det er dog erketypisk at Bang er enig i alle utsagnene selv om de er motstridende, men det får så være. Jeg kan på vegne av jenta ikke legge ut om hvor mye sex vi hadde i teltet kvelden før, forresten.

  Angående den mørke fargekorrigeringa: Det ser bra ut på både PC-skjermene og HDTV-en min (men de er alle LCD). Filmen er riktignok veldig mørk på CRT-en på den gamle PC-en, men der ser jeg som regel ikke noe mer enn det aller lyseste uansett, så vet ikke helt hvor pålitelig den er heller. Eller så beror det rett og slett på at jeg liker det mørkere enn folk flest.

  Takk for tilbakemeldinger forresten. Kom gjerne med fler dere som ikke har skrevet noe ennå.
   
  #27
 8. vokteren

  vokteren Lt. Commander

  Innlegg:
  968
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Når kommer episode to?
   
  #28
 9. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Vel, det kan jo lett ta en stund. Er ikke ferdig med den helvetes Bunker ennå heller, så den har førstepri i klippen om dagen. Må sannsynligvis bare lansere den med den dårlige lyden den har, for ellers blir den aldri ferdig.

  Episode 2 er den første episoden som følger i historien i Seriøse Skjegg, så om det tar lang tid før den kommer, så gjør det ikke egentlig noe, det er bedre om jeg faktisk venter med den slik at den kan komme tettere opp til påfølgende episoder. Du kan regne med at den kommer før 2007 er omme, men ikke før november. Håper det var et passe pessimistisk svar...
   
  #29
 10. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Skjegg i Videodagbok - Regular Edition (slim case)

  [​IMG]

  Mens man venter på flere episoder, kan man nå eventuelt se episode 1 i DVD-kvalitet.

  Med på DVD-en følger også med diverse ekstrastoff, samt den falske Seriøse Skjegg-traileren Skjegg i Lua i to versjoner.

  Prisen er 99 kr inkludert porto og emballasje. Bare send en PM hvis du vil ha.
   
  #30
 11. Ekksplotsjon Bang Studios

  Innlegg:
  518
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Re: Skjegg i Videodagbok - Regular Edition (slim case)

  ser ut som et motherboard, mangle kun slot til CPU

  Edit: ikke noe galt med designen altså, bare kun at bilde i sin helhet det minner meg om et hoved kort /main board/motherboard.

  Bildet af soppen, den miner om et skelet-finger. er det intentionen? i så fall er det ganske smart!
   
  #31
 12. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Alt du har nevnt ovenfor er korrekt.
   
  #32
 13. Ekksplotsjon Bang Studios

  Innlegg:
  518
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  da er jo coveret glimrende
   
  #33
 14. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Filmen er faktisk klippet med coveret som hovedkort. Fikk inn dobbelt så mye ram, og HDV-klippen gikk som en drøm.
   
  #34
 15. Ekksplotsjon Bang Studios

  Innlegg:
  518
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  hm, seriøst? hvor festet du cpu da? kan altså ikke se at det er slot til cpu på coveret.... :? Men bra trivia for filmen, definitivt
   
  #35
 16. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  CPUen passer glatt over puppene på russejenta. Må bare passe på å bruke nok kjølepasta.
   
  #36
 17. dahlskebank

  dahlskebank Lt. Commander

  Innlegg:
  1.823
  Liker mottatt:
  0
  Poeng:
  125
  Slakt på Seriøse Skjegg Episode 1: Skjegg i Videodagbok

  Nå har jeg endelig tatt meg på tak, etter uendelige mange tapte poster, så skriver jeg dette først i notepad for å forsikre meg om at forumet ikke er borte i det jeg trykker på submit. That having been said, hvor var forumet igår??

  Det at hele filmen bare er en samling av onetakes fordi jenta var kald og ikke ville, viser bare hvilken plagsom femiklatt Kenny er. Her har han ikke klart å være den mannen han lager serie om og gjort det en ekte mann ville gjort; tvunget kjerringa til å gjøre det om igjen. Vi snakker ikke om en tilfeldig skuespillerinne, dette var dama til Kenny og av den enkle grunn burde han kunnet tvunget henne til å ta flere takes. Voldtekten ville faktisk blitt mye mer realistisk hvis hun måtte gjennomgå scenen 20 ganger. Og kald? Hva slags "mann" kan ikke varme en kvinne? Kenny er med på å degradere mannens plass i samfunnet, og det er ikke lengre "a generation of men raised by women", det begynner å nærme seg "a generation of men raised as women". Hvor sistnevnte Kenny er med på å hjelpe til. Mon tro om Kenny egentlig innerst inne er en feminist og snart kommer ut med Death Proof 2.

  Må si meg enig i musikkvalget, det er noe frustrerende å plutselig høre marsj-musikk som ikke passer inn noe sted. I tillegg overdøver det skurring fra Videodagbok hvilket fjerner litt av hensikten med å ha skurr på der. Men jeg tror regissøren her nekter å innse at intromusikken er elendig, og av enkle grunner ikke har hatt andre valgmuligheter. Preintromusikken er langt mye bedre og hvorfor denne ikke fortsetter er et mysterium for meg. Militantmusikken ødelegger for voldtektscenen. Den er verken kul eller i kontrast til filmens innhold, så det blir plankekjøring. Kanskje Kenny prøver å få frem hvilke tilstander vi ville hatt hvis Russland hadde gått inn i Norge og USA dro hit istedenfor til Vietnam.

  Er det bare jeg som plages over hvor dårlig det er når Skjegg kjører kneet sitt i hodet på Rød Hette? Ikke bare stopper Skjegg helt opp før han går til verks, men det er også dårlig speedet opp og lydlagt med så lite halsbrekkende lyd at det virker som om han egentlig koste henne på kinnet med kneet sitt. Og hva er dette out-of-character greiene hvor Skjegg dukker unna kvistene? Han ville enten gått tvers igjennom dem eller bare knekt dem av. Ser ut som om han skal bøye seg ned for å slappe av etter den lange joggeturen i skogen sin. Gudene må vite hvorfor dette skjer etter voldtekten.

  Det at hun er jomfru kunne du nok fått med ved at hun går fra negativ hyling til negativ stønning når hun blir voldtatt. Det kan jo være at det faktisk er negativ stønning, bare jeg som mangler nødvendig erfaring. Alle jenter liker sex og når hun ikke har fått det før vil hun ganske fort finne ut at hun liker det. Det kan dog forklare hvorfor hun bare ligger der og ikke prøver å stikke av, siden hun gjerne vil at Skjegg skal fortsette. Hun er tross alt kvinne og kom ikke etter et par voldelig jukk fra Skjegg. Mange jenter liker å bli tatt med storm og med dagens utvikling er S/M og andre spesielle måter å ha sex på veldig populært. Det finnes også de som har fetisj for å bli voldtatt og har rollespill hvor de later som om hele sexakten er en voldtekt. Jeg kan ihvertfall ikke se noe som helst galt i skuespillet hennes og er dette jeg vil forvente neste gang jeg voldtar ei stakkars jomfru.

  Litt forvirret ettersom at DV-kameraet mangler Hyppass, skal det være filmet med noe udigitalt? Et standard DV-kamera ville oppjustert seg etter lysforholdene ved å gaine. Tviler på at Rød Hette her har manuelle innstillinger på kameraet sitt. Det at hun går opp til kameraet etter voldtekten kan fint tolkes på to måter:
  Nummer 1: hun vil sjekke om det ble spilt inn slik at hun kan fingre seg selv til dette etter at hun har dumpet typen sin.
  Nummer 2: hun vil sjekke om det ble spilt inn slik at hun kan anmelde Skjegg.
  Det er vel lite drap i Norge til at noen har grunn til å tro at de blir drept etter å ha blitt voldtatt.

  Jeg av en eller annen grunn, når Skjegg står over Rød Hette etter å ha drept henne, savner at han urinerer på henne. Kanskje bare meg.
   
  #37
 18. mrlee70

  mrlee70 Lt. Commander

  Innlegg:
  319
  Liker mottatt:
  1
  Poeng:
  125
  Generelt sett er det svært sjelden de første tagningene blir de beste, det "KAN" selvfølgelig skje, men som regel gjør det det ikke. F.eks. i den filmen undertegnede jobber med nå, "The Thrill of a Kill", så har jeg den erfaringen at omtrent alt av scener må tas flere ganger, og de BESTE opptakene kommer som regel etter 3-5 gangers repetisjoner (minst).

  Vi hadde nå bl.a. en sekvens hvor en dame er bundet fast over en morken planke og skulle tortureres/drepes. I tillegg var det regnvær, og alle vet at september/oktober ikke er den varmeste tida på året... :) MEN hun holdt ut allikevel, selv om hun skalv som et aspeløv til slutt. Dog helt uten hverken å syte eller klage. Så jeg ble ihvertfall imponert (og ikke er hun dama mi en gang heller, ha ha)!

  Jeg tror også at voldtektsscenen i Skjegg hadde blitt enda bedre/mer realistisk, hvis man hadde gjort flere tagninger, det at det er litt kaldt, gjør det bare enda mer realistisk, og LITT må man lide for kunsten! :)

  Det er som regel i de verste forholdene (værmessig sett), man får de beste opptakene, og man må iblant "piske" skuespillerne litt for å virkelig få frem egenskapene deres. Som Dahlskebank sier, kanskje Kenny skal ta enda mer lærdom av sin rollefigur Skjegg? :)

  Det er tøft å være skuespiller (også amatørskuespiller), og man må være forberedt både på å fryse, hakke tenner, og lide litt - men det er som regel DA man får frem de gode prestasjonene, og i tillegg SER det enda bedre ut, mer realistisk.

  Det er ikke sikkert det er noen fordel å involvere sin "bedre halvdel" i filmlaging heller, sånn generelt sett, fordi vi vet jo alle hvem som EGENTLIG bestemmer i de fleste forhold....

  Hvem er det som tillater at kjerringa setter blomsterpottene OPP PÅ høyttalerne? Hvem er det som bøyer nakken og kjøper den "snertne" lille bilen i de søte pastellfargene, istedet for kjempe SUV`en med 1 meter bakkeklaring og 350 hester? Hvem er det som gir etter og overlater valg av møbler, farger på stueveggen osv. til kona? Hvem er det som sier "ja" og "ha" og gjør akkurat som det HUN vil? Jo, det er selvfølgelig vi mannfolk, og den ENESTE grunnen til at dette skjer, er at alle mannfolk VET at hvis kjerringa blir sur, så "blir det ikke noe" på dem... derfor godtar vi alt av nykker og innfall, samme hva det er. Ganske patetisk eller hva..... :lol:

  Kenny, kjenner du deg igjen? :lol: :lol: :lol:
   
  #38
 19. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  Re: Slakt på Seriøse Skjegg Episode 1: Skjegg i Videodagbok

  Det er av sine kjære man skal høre det, er det noe som heter. Men du kunne jo kanskje kommet opp med noe du ikke har sagt fra før av, Dahl?

  At Elise i det hele tatt ble med på filmen var tvang i seg selv, og at hun også ble tvunget med på to episoder til, den tredje hvor hun virkelig ble plaget, gjorde nok store deler av grunnene til at hun til slutt slo opp. Hun nevnte at jeg kun var sammen med henne for å utnytte henne. Hadde jeg tvunget henne mer i den første episoden (som bare var en fiks idé to dager før innspilling,) så ville hun kanskje slått opp så tidlig at jeg ikke fikk lagd de to andre episodene. Alt for film.

  Kjenner meg egentlig ikke igjen, Lie. Det var mye fordi jeg ikke var en slik mann at hele greia gikk til helvete. Men i Ep3 så er hun flink jente, og gjør det hun skal uten å syte, selv om hun frøs. Mulig jeg fikk bedre regi på henne der.

  Pisse Dahl? Det er ikke egentlig Skjegg, men det ville dessuten bli stress å få til i en slik continous take.

  Hvorfor liker ingen musikken? Du får plage Meloslave i stedet for meg - jeg kan ikke lage en tone på en blokkfløyte engang.

  Knelyden er helt fin hos meg, og den skal ikke høres ut som om hun brekker nakken, siden hun overlever, og ikke engang blir slått i svime. Skjegg går ikke gjennom kvistene hvis han ser dem først, han er sint på dem etterpå når han støter borti dem. Han var ikke sint for syns skyld.

  Ikke motsi deg selv, Dahl.

  DV-kamera? Hvem har sagt at det er et DV-kamera? Det er et Hi8. Sikkert noe hun har lånt av sin bestemor. Men fint du skjønner hvorfor hun prøver å komme seg opp til det etter endt voldtekt, og som jeg tidligere har nevnt, så har hun jo ingen grunn til å tro at hun skal ende sine dager.
   
  #39
 20. Kenny Wang

  Kenny Wang Lt. Commander

  Innlegg:
  2.215
  Liker mottatt:
  4
  Poeng:
  125
  #40

Del denne siden